Ford F150 Forums - Ford F-Series Truck Community.

Ford F150 Forums - Ford F-Series Truck Community. (https://www.f150-forums.com/)
-   2009 - Present Ford F150 (https://www.f150-forums.com/2009-present-ford-f150-5/)
-   -   2010 F150 platinumm (https://www.f150-forums.com/2009-present-ford-f150-5/2010-f150-platinumm-1536/)

jchavez 01-18-2013 05:45 PM

2010 F150 platinumm
 
Hey out there in Ford country! I'm new to this forum. I have purchased my used 2010 F150 platinum, and I'm experiencing two problems and thought I would see if anyone has had this happen to them.

1. My fan for A/c and Heat is stuck on High

2. My fuel gauge doesn't go to full and although I fill it up it seems like it goes through a half a tank very fast and once it gets to empty it will stall like its out of gas even though there is a half a tank. Once I fill it its fine. My engine light comes on sometimes and then goes off. I have had it reset once and it was fine for about a month. Anyone out there experience these issues? if so I would gladly appreciate your comments or thoughts.

Thank you...

Purplehazeir 01-18-2013 10:06 PM

Next time the engine light comes on, see if you can't get the code read. If you take your vehicle to a local auto parts store they often will read an engine code for you for free.

The fan stuck on high is probably due to a bad rheostat in the controls. The switch or the entire control head may need to be replaced. The switches are not the expensve.

jchavez 01-19-2013 10:06 AM

Thanks Kevin! I will check it out

Justinwalker 03-17-2013 01:08 PM


Originally Posted by jchavez (Post 8481)
Hey out there in Ford country! I'm new to this forum. I have purchased my used 2010 F150 platinum, and I'm experiencing two problems and thought I would see if anyone has had this happen to them.

1. My fan for A/c and Heat is stuck on High

2. My fuel gauge doesn't go to full and although I fill it up it seems like it goes through a half a tank very fast and
aftermarket parts once it gets to empty it will stall like its out of gas even though there is a half a tank. Once I fill it its fine. My engine light comes on sometimes and then goes off. I have had it reset once and it was fine for about a month. Anyone out there experience these issues? if so I would gladly appreciate your comments or thoughts.

Thank you...

Have you sorted out the A/C fan problem. I am facing it badly.

nino 06-10-2015 11:35 AM

i have the same problem my 2010 the fan stuck on high and the ac doesn't blow cold air..


All times are GMT -5. The time now is 04:13 PM.


© 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands