Ford F150 General Discussion General Ford F150 truck discussions and questions.

Homelink

Old 08-03-2012
  #1  
Junior Member
Thread Starter
 
BMET's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 7
Default Homelink

Any advice on programming homelink? I have done several in the past with no problems but I cannot get the one on my new truck to take. Thanks!
BMET is offline  
Old 08-03-2012
  #2  
Senior Member

 
Purplehazeir's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Arlington, WA
Posts: 1,436
Default

I had the same issues with my 2011 Explorer. It took me several tries to get the garage door opener (rolling code style), but got my driveway gate in on the first try. You can contact Home Link for help, plus they have info on the their website that might be helpful. I have a gate for my community that I have not been able to get in after I had it installed and working once....not sure why I cleared them and started over, but now I'm fighting getting it back.
Purplehazeir is offline  
Old 08-03-2012
  #3  
Junior Member
Thread Starter
 
BMET's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 7
Default

My parents garage door does not have the rolling code and I coud not get it to work. I have not even tried my house yet. I was about ready to throw the opener earlier though!
BMET is offline  
Old 08-03-2012
  #4  
KLC
On the Edge!

 
KLC's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: New Mexico
Posts: 1,375
Default

Sure you are completing all of the steps? Some door openers are not compatible so that might be it too.
KLC is offline  
Old 08-03-2012
  #5  
Junior Member
Thread Starter
 
BMET's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 7
Default

Well I had it programmed on my Tundra and my Ram. I would they it should work with this truck. I can never get it to flash at a different rate like the manual said it should. I can hold the outer buttons down and it will eventually flash. I tried immediately programming it after that with no success. I also tried holding down the homelink button while pointing the remote at the visor and holding down the button on that and I could not get it to program. My last two trucks, I could just point the remote at the homelink and hold down the button I wanted programmed and it would work.
BMET is offline  
Old 08-03-2012
  #6  
KLC
On the Edge!

 
KLC's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: New Mexico
Posts: 1,375
Default

Do you have a smart button on the door opener? If so, try that instead of using the remote.
KLC is offline  

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.